Gezondheid op de kaart in Vlaanderen

We eten dagelijks vijf keer meer suiker dan goed voor ons is. De helft van de Belgen is te dik. Eén op de tien pasgeborenen weegt te veelHet WHO gaat de richtlijn voor suiker nog verlagen. Vele producten die we eten bevatten “stiekem” veel suiker. “Vandaag lijkt de Belg verslaafd aan zowat alles, maar misschien toch vooral aan suiker,” zegt suikercorrespondent Lotte Alsteens op De Standaard. De BBC pakte uit met een documentaire “de waarheid over suiker”.

Rodenbachfonds vzw zet mensen in Vlaanderen ertoe aan bewust in het leven te staan, onder het motto Passie voor je buur(t). Met onze Zonder Suikerdag willen we stilstaan bij de hoeveelheid suiker die wij dagelijks eten.We willen alle inwoners in Vlaanderen aanzetten tot een bewuste consumptie van suikers en ook alternatieven aanbieden. Zoet Zonder Suiker kàn! 

Elke dinsdag eten we op kantoor bewust geen suiker. Doe jij ook mee? Experimenteer hoe je je voelt wanneer je eens een dag geen suiker eet! En deel je ervaringen op onze Facebookpagina!

RBFTWEET2

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s