Hoe zit het nu met alcohol en suiker?

Wel eens zin in een drankje terwijl je suikerloos gaat? Hoe zit dat dan?

In alcohol zit vaak veel suiker. Zo zit er maltose in bier. Ook in wijn zit suiker. Echt zin in een glas wijn? Rode wijn en droge witte wijnen (of champagne) bevatten het minste suiker. Maar dus wel suiker. En die hoeveelheid suiker neemt alleen maar toe naarmate drankjes gemixt worden met allerlei frisdranken.

Sterke dranken zijn gemaakt met natuurlijke suikers van vruchten, granen, suikerriet, en bessen. Deze suikers worden alcohol in het fermentatie en distillatie proces. Suikervrije alcoholische dranken bestaan dus niet, maar als je natuurlijke suikers ok vindt, dan kan je al eens een glas sterke drank drinken.

Gin wordt bijvoorbeeld gemaakt van granen en op smaak gebracht met jeneverbes. Het wordt meestal gemaakt met limoen, sinaasappel, of pompelmoes. Mix je gin met andere drankjes, zoals met tonic, zorgt er dan wel weer voor dat er geraffineerde suikers in je drankje terecht komen.

Helemaal suikervrij is alcohol dus niet. Wil je echt “hard die” gaan, dan drink je best een glas water. Schol!

15983172455_02c320cdd8_m

(Foto Maëlick, Flickr creative commonsà

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s